Bizottság 2014-

Díjátadó:

A helyszín: 2000 Szentendre, Városház Tér 3. (Díszterem)
Időpont: 2019. szeptember 27. péntek 18 óra

A  bizottság tagjai:

Kellár F. János ImmánuelKellár F. János Immánuel
író-költő, művészettörténész, nemzetközi borszakértő, a szentendrei Csevej estek házigazdája, a Törőcsik Marival létrehozott Jóra Való Törekvés Alapítvány igazgatója, a Gizella-díj alapítója és a mindenkori bizottság elnöke. Emellett számos szervezet önkéntese és munkatársa, versszínházi társulat tagja, karitatív szervező. Munkássága többek között a médiában, a wikipédián és számos honlapján nyomon követhető: www.joratorekves.hu ; www.csevej.eu.

piPistyur Imre
többszörösen kitűntetett, Munkácsy-díjas szobrászművész, a Magyar Szobrásztársaság tagja. Számos szerepvállalásával kiemelkedő személyisége Szentendre városának. A természetgyógyászként is elismert művészember nagy szociális érzékenységgel van megáldva, s rendkívüli rálátással bír a helyi eseményekre. A Gizella-díj érdemrendjének tervezője. Mind szakmailag, mind emberileg megtiszteltetés az Ő közreműködése.

Willemse Jolanda
Pro Urbe-díjas Karitatív szervező, a KEMCSE alelnöke.
Jolanda 30 évet töltött Afrikában és Ázsiában, ahol – elsősorban gyerekekhez köthető – karitatív munkákat végzett. A jótékonykodás, a segítség, az embereknek való kéznyújtás egész életének szerves része. A Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület alelnöke, ahol az oktatás mellett szociális felelősként egy különleges missziót vállalt magára. Szentendrei lakosként, folyamatosan követi a gyermekek életét és segíti mindennapjaikat.

Kertész Kata
színész-drámapedagógus.
Katát egyszer a szentendrei gyerekek megválasztották a város legszeretetreméltóbb felnőttjévé, s bizony ez beszédesebb minden másnál. Évtizedek óta foglalkozik drámapedagógiával, vezet gyermek és ifjúsági színtársulatot. Számos szerepvállalásával nem csupán szórakozási lehetőséget teremt az ifjú generáció számára, hanem olyan szociális és baráti közeget is, mely sokaknak adta és adja meg azt a lehetőséget, ami valódi kapaszkodó egy életen át.

Horváth Judit
pszichológus.
Judit évtizedekig volt Szentendrén ifjúsági pszichológus, de fontosabb, hogy Ő egész életében egy olyan ember, aki meghallgatja az embereket. Mindig képes volt elérni, hogy ne ő legyen az iránymutató, hanem a helyes irányt kereső magától találja meg az útját. Ha van, aki az apró rezdüléseket, a láthatatlan „kincseket” megleli, ha van, aki a gyermeki lelkekben rejlő miértekre legalább megkísérel válaszolni, az Horvát Judit. Egy igazi jóember, aki nemcsak nézni képes, hanem bizony látni is!