Gizella-díj

Díjátadó:

A helyszín: 2000 Szentendre, Városház Tér 3. (Díszterem)
Időpont: 2017. szeptember 29. péntek 17 óra

Kérem engedjék meg hogy bemutathassam díjazottjainkat, illetve a díj megálmodóit:

Gizella – díjasok névsora:

Szebeni Eszter

Barcsay Jenő Általános Iskola
(2016)

Gacsal Vivien

Cházár András Többcélú Közoktatási Intézmény
(2015)

Berényi Kinga

Izbégi Általános Iskola
(2014)

Kellár F. János ImmánuelA Gizella-díjat Kellár F. János Immánuel író, költő, művészettörténész, a szentendrei Csevej estek házigazdája alapította 2013-ban, s ahogy megfogalmazta, a díj alapításánál a jóakarat, a példamutatás, az értékteremtés jelentette a fő motivációt számára.

A díjra minden szentendrei általános iskola egy-egy jelöltet állíthat május 7.-ig (Gizella nap), mely után egy összehívott bizottság dönt minden évben a díj odaítéléséről.
A díj nem tanulmányi eredményeket hivatott elismerni, hanem hogy a jelöltek tetteiben fellelhető legyen az önzetlenség, emberiesség, tolerancia, segítőkészség, becsületesség, áldozatkészség, a környezethez való pozitív hozzáállás, vagy maga a szeretet. A díj odaítélése sohasem lehet politikai eszköz, a díj kapcsán nem merülhet fel előítélet vagy bármiféle megkülönböztetés.


Fodor GizellaA díj névadója Fodor Gizella tősgyökeres szentendrei, aki könyvtárigazgatóként, művelődésszervezőként, magánemberként is rengeteg értéket teremtett, s embersége becsületessége, önzetlensége, a világhoz való viszonya példaértékű, neve méltó a díj eszmeiségéhez.

 piA győztes számos ajándék mellett elnyeri a Gizella-díj érdemrendjét, melynek tervezője a Munkácsy-díjas szobrászművész Pistyur Imre volt. Ugyanakkor a díj eszmeiségéhez hozzátartozik, hogy az összes jelöltet jutalmazza, hisz mindenki oklevelet kap, ajándékban részesül, illetve neve felkerül minden hivatalos fórumra.

A díj átadójára minden évben a szentendrei Városháza dísztermében kerül sor, ünnepi műsorral egybekötve szeptember utolsó szombatján.