2015

Gergő az iskola karizmatikus alakja. Hogy miért?
Pozitív életfelfogása és belőle áradó kisugárzás folytán méltán népszerű iskolatársai, osztálytársai, valamint tanárai körében. Megbízható, felelősségteljes egyénisége teszi Gergőt alkalmassá az iskolai ünnepségek nélkülözhetetlen közreműködőjévé. A vállalt munkát lelkesen, odaadóan végzi, mindig lehet számítani a segítségére. Társai szerint ő egy olyan személy, aki mindig igazságos és jókedvű, ugyanakkor szorgalmas.
Tanulmányaiban szorgalmas, konkrét céljai miatt osztálytársai respektálják.
Alaptermészetére vidámság, jókedv és humor jellemző. Iskolán kívül az Árvácska Állatmenhelyen zajló karitatív munka gazdagítja egyéniségét.

Szentgyörgyvölgyi Léna 5. évfolyamosként érkezett a Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskolába. Az osztályközösség rögtön befogadta. Nem csak egy-egy barátnőt talált magának, hanem mindenkivel jó kapcsolat épített ki. Színes, pozitív kisugárzású személyiségét mindenki megszerette.Kis iskolai társadalmunk üde és mindig vidám színfoltja ő, bátran számíthat rá mindenki viták kezelésében, vagy csendesebb időben, mély, őszinte baráti beszélgetésekben egyaránt.Tanáraival tisztelettudó, empatikus módon képes felfogni a diákgondolkodástól olykor merőben eltérő nézőpontunkat is.Rendkívül segítőkész, asszertív személyiség, az osztályközösség motorja, kreatív gondolkodása és kiváló kommunikációs készsége a legnehezebb szituációban is képes kielégítő megoldás felé vezetni az érintett feleket.

A tanév során több esetben is a közösség érdekében jót cselekedett. A mindennapokban Ő figyel arra, hogy az osztályban megfelelő mennyiségű papír zsebkendő, kéztörlő és szappan legyen. Bármi történik, elsőként cselekszik és segít. Barátaival, tanáraival szemben nagyon figyelmes.Karácsony környékén felvetette, hogy a szülőknek kedveskedhetnénk egy karácsonyi műsorral. Felmérte ki szeretne szerepelni, milyen műsorszámok lehetnének. Ezekhez kellékeket szerzett, forgatókönyvet készített. Megszervezte a próbák időpontját. Előtte levő nap sütöttünk közösen mézeskalácsot is ajándékként. Az is az Ő ötlete volt, hogy a szülőknek és az osztályban tanító tanároknak a mézeskalács legyen a karácsonyi ajándék. A karácsonyi műsort levezényelte és még arra is gondolt, hogy az abban szereplő tanulóknak megköszönje a munkáját egy-egy tábla csokival.Erik csupán 11 éves gyermek és már több jót cselekedett, mint egyes felnőttek egész életük alatt.

Vivien társai közül kiemelkedik abban a tekintetben, hogy minden egyes önként vállalt vagy kapott feladatát mindig tudásának megfelelően, maximálisan pontosan igyekszik megvalósítani. Soha nem keresi a dolgok könnyebb végét, hanem feladataiban elmélyülve igyekszik a legjobbat kihozni magából.Az alsóbb évfolyamosoknál gyakran segédkezik az ebédeltetéskor a kissé ügyetlenebb piciknél.Kiemelkedőnek találom azt a tulajdonságát, hogy egy-egy jó dolog, vélemény megvédésében szembe tud fordulni akár az egész osztállyal is, ha az események úgy hozzák, és kamasz kora ellenére sem olvad be a többiek közé, hanem vállalva szembenállását kiáll a jó mellett. Ez fejlett erkölcsi érzékét bizonyítja.Vivien akaratával, küzdeni tudásával, kitartásával és eredményeivel jó példát nyújt iskolatársainak.